online trends

Netlash publiceert voor het derde jaar op rij het Online Trends Rapport (downloadbaar).  Zestig social media-experten geven hun visie op de online-toekomst. Ik ben geen social media-expert, maar wel iemand die sociaal met media bezig is.

De meeste van die zestig specialisten ken ik indirect. Ze praten veel op Twitter en ze bekijken mij terwijl ik hen aan het bekijken ben. Hoedanook, ze zijn de Top 60 van de kenners-ter-zake.

Het rapport biedt een goed overzicht van wat ik grotendeels al wist, maar het zwart-op-wit zien staan maakt het concreet. Toch twee begrippen die totaal nieuw voor me waren :

Mindful webben. Het is een soort bewust surfen waarbij surfen niet leidt tot het afsluiten van je zintuigen en het verdwijnen in een coax-kabel-achtige tunnelvisie. De ultieme droom van het multisensorische web wordt waargemaakt, niet door extra sensaties aan het web toe te voegen, maar door een nieuwe manier van surfen waarbij de zintuiglijke aanwezigheid tijdens het surfen – of tijdens het bedienen van eender welk schermtoestel – ten volle bewaard blijft.

– Hannes Couvreur, superblyhuman

Slow Internet. De aandacht voor de niet aflatende realtime stroom van informatie zal er voor zorgen dat mensen “Anders Gaan Internetten”. Enerzijds gaan ze terugvallen op kwaliteitsvolle, gecureerde content en anderzijds gaan ze meer verwachten van een online sociale interactie dan een vluchtig “Ik vind dit leuk” bericht te delen. Internet onthaasting dus. Na Slow Food nu ook Slow Internet.

– Hendrik Dacquin, VRT Medialab.

Eén reactie op “online trends”

  1. Zoals ook de vorige twee jaargangen een schitterend ‘voorslagwerk’ van Bart en co! Ik mis één – mijns inziens – belangwekkende ‘online’ trend : ‘social media mash-ups’, de vertaling van het concept van sociale digitale media naar de oude, vertrouwde, tactiele wereld. Een voorbeeld zijn de sociale media hotels als de Aloft-keten, Roger Smith in NY, het Pod Hotel in NY, Mama Shelter in Parijs, Trip2B, enz. …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: