congo (belge)

Onder de kerstboom lag het nieuwste boek van Magnum-fotograaf Carl De Keyzer.  De fotograaf reisde maanden door het land en leverde dit boek af. Ik ben een fan van De Keyzer sinds hij zich verdiepte in sectaire gemeenchapen maar dit boek kon me niet boeien. Dat heeft minder met De Keyzer te maken dan met Afrika. Ik ken Europa vrij goed. Ben goed bekend met Noord-Amerika en maakte uitstapjes aan de grenzen. Noord-Afrika, Sri Lanka, Mumbaai (met Fientje in een bomhotel) … en nog wat plaatsen. Op m’n verlanglijstje staat Azië beter leren kennen. Van India over Shangaai tot la China profonde én het kosmopolitische van Zuid-Amerika. Ik wil nog vrienden bezoeken in Melbourne en wijn proeven in Zuid-Afrika. Ooit , als ik meer tijd heb, …

Maar Cenraal-Afrika staat niet op de lijstje. Met alle respect voor de landen en zijn volkeren. Het boeit me minder.

Geef mij dan maar een aantal prints uit In the mood for love en ik smelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: