Ik vond het een waar genoegen om de weekendkranten te lezen. Samen met de Weekend Knack, dat – voor alle duidelijkheid midden in de week uitkomt -, is het mijn favoriete niet-boeken leesvoer. Was, zei ik. Eigenlijk lees ik die kranten nog steeds graag, maar internet is een zware concurrent geworden.

Op de keper beschouwd zijn die kranten en weekbladen de voorlopers van de wijze waarop je het web leest : een mix aan foto’s en kortere teksten die je al doorbladerend consumeert. Het web heeft een zelfde layout en een zelfde beleving. Bladeren toen is surfen nu.

Nu lees ik nog altijd de weekendkranten en de populaire magazines, maar m’n laptop staat vlakbij. Ik google een naam , verdiep me in een website n.a.v. wat ik geprint las en verleg mijn blik van de krant naar het computerscherm.

Het is dus uitkijken naar de iSlate. De ebooklets die momenteel beschikbaar zijn, bieden grafische niks meer dan een boek. Integendeel. Dat is ook de reden waarom Mike Lash van zijn Futuretainment nog een boek maakte, alhoelwel hij een online goeroe is.  Handig  zijn de eKindle en co nog wel maar ik hoop dat iSlate de perfecte fusie maakt tussen print en online. De beleving moet net zo worden als bij een magazine.

Dit – met dank aan Pietel en Nicolas Moerman – ziet er veelbelovend uit :