kattenlogica

We hebben thuis twee poezen Boris & Igor. Twee fantastische beesten.  Ze verschillen twaalf weken en komen elk uit een ander maar even warm nest. Toch heeft dat nest hun karakter bepaald. Het gezin van Boris was kleinschallig en besteedde veel aandacht aan de kittens. Dat maakt hem tot een ontzettend sociaal wezen. Geen twee katten zoals hem. En dan is er Igor. Opgegroeid tussen veel meer katten en drie honden. Hij is letterlijk het kijkt-de-kat-uit-de-boom type. En toch een doetje. Hij kan overigens goed overweg met kraantjes. Een loodgieter nodig. Bel ons !

Samen met Filip ben ik de hoofdrolspeler in hun soap. Die begint wanneer ik opsta en ’s morgens de slaapkamerdeur open. Dan start een nieuwe aflevering.

Maar eigenlijk wilde ik het in deze blog hebben over kattenlogica. Poezen kunnen redeneren. Boris weet dat we achter die deur slapen tot pakweg zes uur. En Igor die kan je een rondleiding geven naar alle kraantjes in huis.

Ze hebben ook hun plekjes. Het art deco-bureau van Filip is hun favoriete plaats. Al maken ze wel eens een uitstapje naar de eettafel, op net dezelfde hoogte. Maar hoe leg je een poes nu uit dat ze op dat bureau wel mogen slapen en op de eettafel niet ?

’t Zal wel zoiets zijn als de waarom-vragen waarmee ouders geconfronteerd worden zeker.

Eén reactie op “kattenlogica”

  1. een poes hou je niet op de hoogte, een poes doet waar ze zin in heeft godfried Bomans heeft een hele leuke colum geschreven waarin hij het verschil uitlegt tussen kattenliefhebbers en hondenbezitters 🙂 Heerlijk beesten zijn het onze snorrende godjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: