some like it hot

Vandaag The Affordable Art Fair in Brussel in Tour & Taxis bezocht. Ik ga vaak naar kunst- en antiekbeurzen maar wat me deze keer heel erg opviel was dat veel mensen met ingepakte kaders naar buiten gingen.  Dat is ook de bedoeling van de beurs.  Kunst wordt er tussen 100 en 5000 euro aangeboden. Veel brol – dat heb je ook bij de klassieke beurzen – maar ook veel inspirerend werk.

’t Was even twijfelen tussen een werk van Pascal Duquenne via Créahm (meer in een volgende post), maar het is uiteindelijk Richard Heeps geworden. Zijn stand midden in de beurs viel op.

Net voor onze neus kaapte iemand het werk Beach Ball, Ballantines Movie Colony, California, 2002 weg.

Uiteindelijk gekozen voor Some Like It Hot, Bisbee, Arizona, 2001.

Zijn foto’s doen me heel erg denken aan de film Mulholland Drive van David Lynch. Dezelfde Amerikaanse sfeer, dezelfde details, dezelfde mysterieuze gloed.

Richard Heeps maakte tussen 1996 en 2006 tal van reizen om er ‘mythical America’ vast te leggen. Dat is het Amerika van de jaren ’50 : de jaren na de oorlog, waarin de economie in volle bloei was. Het leek alsof iedereen op in een roes leefde. Happy, happy, happy, …

Gek is dat Heeps de foto’s pas onlangs maakte (lang na de jaren ’50). In de Verenigde Staten – uiteraard – maar ook in Groot Brittannië, Duitsland en Zweden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: