creative space

Mijn interessesfeer verlegt zich. Ik heb het een beetje gehad met boeken lezen die vallen onder de noemer “creativiteit” en “innovatie”. Intussen weet ik wel hoe de vork in de steel zit. Ik zoek het nu vooral in het aanpalende domein “inspiratie”. Het boeit me mateloos waar mensen hun inspiratie halen om zelf creatief te zijn. Er is niet echt een één-op-één relatie tussen de creativiteit die je in iemand steekt en wat er uit komt. Maar het is wel overduidelijk dat je veel moet lezen, zien, bekijken, proeven en ondergaan om zelf een (creatief) ei te leggen.

Televisie is niet mijn inspiratiebron. Wel heeft veel van wat ik las, toevallig hoorde, of in bewondering voor stond, … geleid tot output. Het was Aimé die ooit uitlegde dat dit cherrypicking was.  Het ontgoochelde me wat dat m’n grote baas het woord in de mond nam, maar hij had gelijk. Je moet het mana ergens vandaan halen.

Ik probeer bewuster wat meer naar musea en gallerijen te gaan. En ik peil naar de inspiratiebronnen bij anderen.

Er ligt een boek van Paul Smith over het onderwerp op mijn leesstapel te wachten. Wel al “Creative Space. Barcelona. Berlin. London. New York. Paris. Tokyo” gelezen. Francesca Gavin praat met een aantal artiesten en toont via hun interieur wat hen inspireert.

Eén reactie op “creative space”

  1. […]  Inspiratie: 1)  J/, 2) mijn bloemengekte. Output: mijn foto. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: