barbara streisand

Sommige muziek wordt meteen onder de categorie fout geklasseerd. Barbara Streisand zal in veel van die lijstjes hoog genoteerd staan. Toch heb ik me haar laatste album “Love is the answer” aangeschaft. Over één zaak is iedereen het eens : Streisand heeft een stem. Teveel stem volgens sommigen. Die kritiek klopt. Dus is het een kwestie van doseren. Diana Krall die samen met la Streisand de plaat maakte, maar zelf niet zingt, doet haar veel ingetogener klinken. En dat is wat mij betreft mooi.

Via iTunes heb ik meteen ook haar tweede plaat “The second Barbara Streisand Album” gekocht. De plaat dateert van 1963 en laat een veel jongere stem horen. Veel meer jazzy ook. Net als Nana Mouskouri die het jaar voordien, samen met Quincy Jones, “Nana Mouskouri in New York. The girl from Greece sings” maakte.

2 reacties op “barbara streisand”

  1. Deze Nana mouskouri heb ik dank zij jou leren kenen, sindsdien ook absolute fan !!!
    Van de laatste Barbara ben ik niet zo wild, waarom ook dat onnozel hondje op die hoes ?

  2. @Geert Ik ben fan van Diana Krall, maar alles moet nu een Diana Krall-siroop krijgen. Koop je “The Second Barbara Streisand Album”. Nog geen 7 euro via iTunes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: