Sommige muziek wordt meteen onder de categorie fout geklasseerd. Barbara Streisand zal in veel van die lijstjes hoog genoteerd staan. Toch heb ik me haar laatste album “Love is the answer” aangeschaft. Over één zaak is iedereen het eens : Streisand heeft een stem. Teveel stem volgens sommigen. Die kritiek klopt. Dus is het een kwestie van doseren. Diana Krall die samen met la Streisand de plaat maakte, maar zelf niet zingt, doet haar veel ingetogener klinken. En dat is wat mij betreft mooi.

Via iTunes heb ik meteen ook haar tweede plaat “The second Barbara Streisand Album” gekocht. De plaat dateert van 1963 en laat een veel jongere stem horen. Veel meer jazzy ook. Net als Nana Mouskouri die het jaar voordien, samen met Quincy Jones, “Nana Mouskouri in New York. The girl from Greece sings” maakte.