You can find inspiration in everything. *

* and if you can’t, look again !

Creativiteit is één ding, inspiratie een ander.

Ik heb alle relevante boeken over creativiteit gelezen en weet het intussen wel. Van creatieve mensen, een creatief klimaat, over  creativiteitsessies tot hoe meer halen uit een creatief bedrijf, ik heb het gelezen. Maar het is me heel duidelijk geworden dat creativiteit maar één ding is. Net zo belangrijk is inspiratie. Vanwaar haal je de zuurstof om creatief te zijn ?

Daar ga ik me de komende maanden in verdiepen. Wat me zelf inspireert, maar vooral waar anderen hun inspiratie halen.

Ik ben om meer dan één reden een bewonderaar van Paul Smith. Niet in het minst omdat hij een ongelooflijk inspirerende figuur is. Hij kan nauwelijks tekenen maar dat weerhoudt hem er niet van een fantastische collectie uit te brengen.

Dus wil ik weer wat vaker naar de film, een tentoonstelling, of op café. Op straat valt er ook wel wat te rapen.

Ik breng de komende maanden verslag uit. Begin alvast met dit boek van Mr Smith.