cinema van weleer

Ik ben een filmliefhebber. Of beter : ik was. Er was een tijd dat ik tot 60 films per jaar ging bekijken. Vandaag beperkt zich dat tot een paar avant premières waar ik als sponsor (graag) naar toe ga. Maar de persoonlijke drive om me naar de bioscoop te verplaatsen is er niet meer. Daar zijn verschillende redenen voor.

Te weinig vrije tijd. Het is hollen van de professionele naar de sociale verplichtingen zodat ik de schaarse vrije tijd graag besteed aan cocoonen en schrijven.

DVD’s en online zijn een waardig alternatief. Check it out whenever it suits you. Looking out for the iPad experience.

Maar het grootste gevaar zit in de bioscoopbeleving. Bioscopen zijn teveel fabrieken geworden. Ik herinner me hoe ik als student op de rode loper kwam van prachtige art deco paleizen als cinema Metropole in de Nieuwstraat te Brussel. Er huist nu een confectiezaak in. Ik heb geen idee waar de art deco naar toe is, maar de cinema schiet er bij in.

Ik kijk daarom heel erg uit naar kleine initiatieven die net die duffe, maar mooie rode loper-beleving weer willen belichamen. De sobere vernieuwing van de Aventure en de cinemaboot van Claude Diouri van de Actor’s Studio zijn net daarom veelbelovend.

Eén reactie op “cinema van weleer”

  1. ja…en binnenkort serveren ze hamburgers en pitta in de Kinepolis… in de zalen. De verloedering van cinéma. Ik hou het op DVD thuis… alhoewel Alice in 3D natuurlijk fantastisch was, in UGC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: