Ik ken nogal wat Bekende Vlamingen. En nogal wat BV’s kennen mij. Dus is het logisch dat ik zoveel mogelijk van hun boeken lees. Als het een beetje meezit, belanden die boeken gewoon op mijn vergadertafel. Dankjewel, Evy.

Pascale Naessens heb ik een paar keer ontmoet. Als Pascale, of als de partner van Paul Jambers. Een fijne madame, die puurheid en authenticiteit uitstraalt. Dat ze nu uitgerekend met “Mijn Pure Keuken” naar buiten komt verrast me dan ook in geen enkel geval. Ik heb het boek én de recepten gelezen en ik voel écht de hand van Pascale erin. Ze predikt eenvoudige gerechten, met oorspronkelijke ingrediënten en in de juiste combinatie. En dat ze 30 % van de tijd zondigt tegen de regeltjes vindt ze evenzeer “gezond”.

Nog zo’n dame is Evy Gruyaert. Haar nieuwste boek is “Start to veggie”. Veggie, associeer ik met alternaïef, oubollig en geitenwollen sok. Maar dat rijmpt niet met Evy. Na het lezen van haar boek besef ik dat ik net zo’n veggie ben.