Van de 150 reisboeken die we hier in huis hebben, belandden er dit weekend ruim 100 in de gele vuilniszak. Goed om verwerkt te worden tot kartonnen dozen.

Ik heilig hier het principe dat boeken die niet gelezen worden op termijn uit onze bibliotheek moeten verdwijnen. Dat gaat in dit geval niet helemaal op. Een aantal reisgidsen hebben meer dan hun nut bewezen, maar met editie uit 1996 kan je anno 2010 nog weinig aanvangen.

Er zijn meerdere opinies of boeken helemaal door smartphones en andere i-toestanden zullen vervangen worden, maar reisgidsen lenen zich daar echt wel toe. Up to date informatie, tips van locals én een optimaal gebruik van geolokatie.

Tijdens mijn volgende reis laat ik me leiden door mijn iPhone. De applicaties van Taschen en Wallpaper zien er alvast lovenswaardig uit.