kaal is mooi

Ik zat gisteren aan tafel met de Poolse ambassadeur voor  België en vandaag met Ingrid Deltenre, de big boss van de EBU, de European Broadcasting Union. Met beiden ging het gesprek over televisie en het “onderscheidend vermogen” van televisie. Bij VRT vinden we dat woord een gedrocht, maar het neemt niet weg dat we die missie absoluut onderschrijven. Het klinkt veel beter in het Engels, “distinctiveness”. Op welke manier kan je je onderscheiden van een traditioneel, commerciële opdracht ? Het is de kernopdracht van een openbare omroep. Ik kan er meer dan één paper over schrijven, maar neem het van me aan, het zit mij en tal van collega’s in de genen.

Voorbij de Grens, Doodgraag leven, 0032, … en het feit dat de meeste programma’s op Eén hier ontwikkeld werden is daar de uiting van.

Ik vond het dan ook zo fijn dat een onbekende me gisteren via Twitter op de hoogte bracht van de actie “Kaal is mooi”. Dan denk ik, tuurlijk toch, kaal is mooi. Net zoals Sam Sam is en niet die-in-zijn-rolstoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: