insignificant others

Deze zomer wat minder managamentboeken gelezen en me gegooid op volle romans, wat dat ook moge betekenen. “Call me by your name” van André Aciman is een veelgeprezen boek maar kon me niet echt bekoren. Beslist een leuk coming of age-verhaal, maar die fase heb ik intussen al lang achter me liggen.

Ik was wel onder de indruk van “Insignificant Others”, van Stephen McCauley. Het is het eerste wat ik van hem lees en om de één of andere reden doet hij me denken aan Armistead Maupin. Zijn beschrijvingen zijn net zo raak en net zo grappig. En coming of age heeft plaatsgemaakt voor het meer serieuze werk in de leefwereld van veertigers.

McCauley is ook bekend van het boek én de film (met Jennifer Aniston) “The object of my affection”.

Veertigers in een relatie leven niet (altijd) in een cocon. Hoe gelukkig het koppel ook, er zijn insignificant others. En al zijn het schimmen in de leefwereld van het duo, ze zijn niet altijd zo onbetekenend als ze op het eerste zicht laten uitschijnen. Maar in the end dan toch weer niet. Snap je ?

Een zeer volwassen én grappige roman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: