Het is niet iedereen gegeven in Brussel, maar ik heb het geluk om in mijn straat een échte beenhouwerij  te hebben. Luc & Christine verkopen het beste vlees en de beste charcuterie, stukken beter dan wat de grootwarenhuizen bieden. Bovendien krijg je er gratis advies en een brede glimlach bovenop. ’s Morgens om 7 uur, als ik naar kantoor vertrek, gaat de winkel al open.

Ik sta bij hen ook op een goed blaadje : we zijn West-Vlamingen en ik ben toch diegene die hun reeks Van vlees en bloed op televisie bracht.

Maar bij m’n laatste bezoek kreeg ik naast de plakjes ook nog een foldertje mee. West-Vlamingen zijn commercanten, toegegeven. Vandaar, of we wilden stemmen voor hun dochter Daphné Van den Berghe, nummer 19 op de Brusselse lijst voor Miss België.

Tuurlijk, we stemmen . En van miss kan het in rechte lijn naar televisie gaan.