the dolce vita diaries

Ik beken ! Ik heb geen iPad … Een kwestie van prioriteiten, maar het schuift naar boven op mijn verlanglijstje. Toen Werner me vanmorgen de iPad versie van het boek The Conversation Manager toonde was het even slikken. Waow ! Ik heb geen iPad en mijn eigen boek is niet in iPad-versie beschikbaar. Ik spreek er God en Klein Pierke bij Lannoo op aan.

Toen ik vorige week plots immobiel werd moest ik mijn voorzorgen nemen. Ik was door m’n fysieke voorraad boeken heen en de levertijd van het soort boeken die ik lees en online bestel is toch 1 à 3 weken. Op die manier kon ik het ziekenhuis niet binnen. Ik had geen zin om H.W. Janson in mijn rugzakje mee te sleuren. Een interessante turf maar way too heavy. Mijn superlichte Airbook Mac was het beste alternatief. En de Kindle for Mac.

Vorig jaar gaven we tijdens ons bezoek aan vrienden in Italië Reg het boek “The Dolce Vita Diaries” cadeau. Het stond sindsdien ook op mijn leeslijstje. Het was voor een prikje in online versie te koop bij Amazon. Toegeven, het leesde bijzonder vlot op de Mac. (Nu nog wifi in het ziekenhuis !) En het verhaal was meeslepend.

Het boek was ontspannend en erg inspirerend. Wie koestert niet de droom om een bed & breakfast te beginnen ? Meer nog, een bed & breakfast in het buitenland. Het verhaal van Joni & Bell is  erg gelijklopend. Beide Britten waren succesvolle producers in Los Angeles, tot ze de routine beu waren én hun droom wilden realiseren : in Italië wonen en er een olijfbomenwijngaard uitbouwen. Zelf olie winnen en dat in een adoptie-plan verkopen. Een droom, maar niet zonder door een nachtmerrie te gaan.

Er worden veel boeken over entrepreneurship geschreven. Maar geen die kan tippen aan dit authtentiek verhaal.

2 reacties op “the dolce vita diaries”

  1. Toegevoegd aan mijn te lezen-lijstje. En voor die iPad zal ik zo meteen eens langskomen, denk dat jij ons “dienstmateriaal” wel eens mag lenen voor dit weekend 🙂

  2. @Marijke Geldt dezelfde regel als in de bibliotheek ? Indienen met vertraging zonder boete ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: