Eén van de programma’s waar ik het meest fier op ben is De Bedenkers. Ik herinner me nog goed hoe ik terugkwam van MIP TV Cannes en me de bedenking maakte dat creativiteit, rechterbrein, mind, just everybody, …. top of mind zouden worden in de samenleving vandaag. Samen met Flanders DC en de toenmalige minister van economie Patricia Ceysens rees de idee om een programma te maken waarbij we jan-met-de-pet, god-en-klein-pierke, u-en-ik, … kortom iedereen zouden stimuleren om zijn of haar ideeën op tafel te gooien. Het idee was dat de beste ideeën niet noodzakelijk uit silo’s of  R&D-diensten kwamen. Dat is aardig gelukt. Wellicht had je zonder het programma géén speculoospasta op je boterham ’s morgens.

Véél te laat na datum is er nu een boek uit, “Hoe word ik een bedenker” van Jan Verstraete. Het boek heeft dezelfde insteek als het programma : de niet-experten helpen in het professionaliseren van hun idee.

Een bescheiden maar zeer waardevol boek uitgegeven bij Lannoo.