steak frit’Ik hou niet van concepten. Zeker niet wanneer ze in veelvoud worden gekopieerd. Zo was de Falstaff het mooiste café van Brussel maar Montecristo fucked it up.
Tuurlijk, ik kom wel eens in een Starbucks en de koffie is er behoorlijk maar dan toch liever een glas wijn in de Monk, Roskam of Au Laboureur. Ja, ook daar hebben ze wifi.

Ik ben geen kommaneuker. Heus. Dus was een zondagmiddag de ideale gelegenheid om Steak Frit’ uit te proberen, het nieuwste concept van Ferand David. En het was meteen raak. Een tafelkleedje (moet je zoeken in Brussel), echte smout en twee lieve meisjes die me per se in het Nederlands wilden aanspreken. En het lukte aardig.

Maar ook het eten was lekker. Ierse steak & frieten à volonté voor 21 euro en een fles wijn voor 15 euro. Uit goeie bron hoor ik dat Herwig Van Hove meeproeft.  Geef toe, waar eet je voor 76 euro, glas champagne inbegrepen ?

Het vlees mocht net iets warmer, maar ik ben er van overtuigd dat ze die suggestie op de feedbackfrom ter harte zullen nemen.

Meer van dergelijke concepten.

2 reacties op “steak frit’”

  1. Dat is al de tweede keer dat ik er goede dingen over hoor. Tijdens mijn verlof waren de collega’s daar ook gaan eten en allemaal heel enthousiast over. Ik heb duidelijk iets gemist dus 🙂

  2. Bedankt voor het goede commentaar!
    We zijn wel een keten maar onze politiek is om als wijkrestaurants te fungeren.
    We willen het vooral simpel houden, geen intimadie met moeilijke en dure wijnlijsten, een leuke ontspannen atmosfeer, maar vooral kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit…..en aan een betaalbare prijs..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: