Ik hou niet van concepten. Zeker niet wanneer ze in veelvoud worden gekopieerd. Zo was de Falstaff het mooiste café van Brussel maar Montecristo fucked it up.
Tuurlijk, ik kom wel eens in een Starbucks en de koffie is er behoorlijk maar dan toch liever een glas wijn in de Monk, Roskam of Au Laboureur. Ja, ook daar hebben ze wifi.

Ik ben geen kommaneuker. Heus. Dus was een zondagmiddag de ideale gelegenheid om Steak Frit’ uit te proberen, het nieuwste concept van Ferand David. En het was meteen raak. Een tafelkleedje (moet je zoeken in Brussel), echte smout en twee lieve meisjes die me per se in het Nederlands wilden aanspreken. En het lukte aardig.

Maar ook het eten was lekker. Ierse steak & frieten à volonté voor 21 euro en een fles wijn voor 15 euro. Uit goeie bron hoor ik dat Herwig Van Hove meeproeft.  Geef toe, waar eet je voor 76 euro, glas champagne inbegrepen ?

Het vlees mocht net iets warmer, maar ik ben er van overtuigd dat ze die suggestie op de feedbackfrom ter harte zullen nemen.

Meer van dergelijke concepten.