een bruine BRTN-omslag

Ik kreeg vandaag op VRT een bruine omslag. Bruine omslagen bestaan al lang op VRT. Het zou me niet verwonderen dat ze er al waren sinds het prille NIR-begin. Bruine omslagen dienen om in situ documenten van de ene collega naar de andere collega te sturen. Dat gebeurt via een ronde in de voormiddag en een ronde in de namiddag. Digitaal is dus bijlange nog niet het nieuwe normaal.

Maar goed, ik kreeg vandaag op VRT een bruine omslag. En daar hing een bijzonder kleine witte omslag aan vast. Daarin een leuk kaartje om me het allerbeste voor 2011 toe te wensen. Getekend, Christel. Nu ken ik niet zoveel mensen die Christel heten, maar ik wilde toch even verifiëren of het wel degelijk het jaarlijkse kaartje van Christel L. was.

De omslag gaf me gelijk, de afzender was Christel L. Bij nader inzien was het ook geen VRT-omslag maar een BRTN-omslag. BRTN ? Hoe lang was dat geleden ? Ik weet niet waar Christel de enveloppe vandaan haalde maar hij moet lang in een kast gelegen hebben. De vorige die er gebruik van maakte was Jan Van Rompaey. Jan ging ruim vijf jaar geleden met pensioen. 2005 moet dat geweest zijn. Maar Jan had de omslag gebruikt in 1996 ! Op 15.10.1996 om precies te zijn, want hij schreef de datum er bij. Wanneer “Frederickx”, “kas” en “directeur productiemiddelen” er gebruik van gemaakt hebben weet ik niet, maar het zou wel eens 20 jaar geleden kunnen zijn.

Zou het toeval zijn ? Jan is nog steeds een goeie vriend van me en ik zou mijn loonfiches er moeten op nakijken maar de kans is groot dat ik op 15.10.1996 naast Jan op kantoor zat. Hij als producer-presentator, ik als redacteur. Is daarmee de cirkel rond ?

Zo zie je maar dat zelfs een bruine BRTN-omslag een verhaal is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: