5 jaar bloggen

Het is nu vijf jaar dat ik blog. Op 11 december 2005 ben ik er mee begonnen. Ik ben intussen 645 blogposts en bijna 240.000 hits verder. Wat gaan vijf jaar snel.

Wat heb ik geleerd ?

Veel. Heel veel. Maar ik heb bovenal een stuk (virtuele) mensenkennis opgedaan. Maar laat ik niet emotioneel worden, zo op het eind van het jaar.

Deze blog :

– is mijn all round notitieboekje. Waar ik ook ben ik kan er iets in schrijven. En het is altijd raadpleegbaar. Waarom was ik weeral een fan van Ken Robinson. Ergens zal ik in dit notitieboekje wel een spoor hebben nagelaten.

– is open source. Iedereen haalt er uit wat hij wil of ze schrijft er iets bij. Vreemd dat zo weinig mensen dat doen.

– wil transparant zijn.Met open en eerlijk communicatie kom je het verst, meen ik nog altijd. En mijn definitie van authenticiteit is kristalhelder.

Hello World ! Met deze twee woorden begon ik in 2005 aan deze blog.

Hello 2011 ! Met deze twee woorden wens ik je een fijn 2011 toe.

4 reacties op “5 jaar bloggen”

 1. Kijk nu al uit naar je “verhalen” in 2011 😉
  ’t Allerbeste!

 2. driesvannieuwenhove Avatar
  driesvannieuwenhove

  Inderdaad!
  2010 Was voor mij het jaar waarin ik jou , Jean Philip
  Misschien op een virtuele manier maar niet te min leerde kennen.
  Het is een feit , had je niet de netmanager van één geweest
  had ik waarschijnlijk jouw ‘als persoon’ nooit tegen gekomen.
  Maar al snel was die titel niet meer het hoofddoel van mijn toch minimaal wekelijks bezoek aan je blog of facebook pagina.
  En nu zeker! Je levenswijze maar ook je visie tot
  televisie maken passioneert me sterk ,je boek alsook het zelfde ‘verhaal’ . En om even verder te gaan wil ik je ook graag via deze weg nogmaals feliciteren tot het schrijven van ‘alles is een verhaal’!!
  Ik heb het enkele keren moeten lezen maar het heeft mijn kijk
  naar wat televisie is en wat het doet enorm veranderd in , uiteraard , de positieve zin. Het heeft dan ook bij mij een praktisch plaatsje gekregen op de boekenplank zodat ik te pas of te onpas je boek even kan in kijken.
  Ik weet niet wat je plannen tot een volgende productie zijn maar
  ik raad het je ten zeerste aan!
  Evenals het feit dat je het bloggen in geen jaren mag stop zetten.

  Kortom: je inspireert me en ik ben een fan van jouw verhaal!
  als ik het zou mag stellen!

  Ik heb alvast veel interesse in jouw verhaal
  Jij in het mijne? Dat wijst de toekomst uit!

  De beste wensen voor een gezond en succesvol 2011

  En hopelijk tot snel!

  Vriendelijke Groeten,
  zestienjarige Dries Van Nieuwenhove.

  Ein gutes Jahr – Un buen año – A Good Year – Een goed jaar

 3. @Dries Ook voor jou een inspirerend jaar, Dries !

 4. Jean-Luc Sterckx Avatar
  Jean-Luc Sterckx

  Hello 2011,
  Hello Jean Philip,

  Proficiat met je 5e blogverjaardag. Wat mij betreft is het de allereerste keer dat ik op een blog reageer. Na je recente SteakFrit-recentie, kwam ik vandaag bij jou terecht na de site van S. Bracke te hebben bezocht. Ik las op mijn i-Pod een reactie in Le Soir over zijn interpelatie mbt het koningshuis en wilde toch wel weten hoe Siegfried zich nu moet profileren als politicus. Misschien heb ik niet goed gekeken, maar ik had niet de indruk dat je op de blog van Siegfried kon reageren. “Hoe zou dat met de blog van Jean Philip zijn ?” dacht ik.
  Je ziet, alles is een verhaal.
  Ik heb ook de tijd genomen om de website van jullie b&b te bezoeken. Ook hiervoor een dikke proficiat.
  Net als de vorige jaren wordt 2011 weer een “geweldig” jaar. Mie en ikzelf wensen jullie geweldig veel vriendschap, geweldig veel plezier en nieuwe aangename culinaire en andere ervaringen.
  Hello 2011.
  Jean-Luc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: