just my type

Woorden vliegen ons om het hoofd. Kijk even weg van je computer nu je dit leest, kijk gewoon om je heen en je zal merken dat bakken tekst je omringen.

Tekst is een drager van inhoud, maar tekst kan ook mooi zijn. Enig idee wat het lettertype is van De Morgen ? Of van het boek dat je nu leest ? Welke letterype kies je op iBook of Kindle ?

Ik was me er ook niet erg van bewust. Tuurlijk, ik kies een font wanneer ik een document aflever, maar veel verder kom ik niet.

Toevallig botste ik op een heel mooi boek. De cover sprak me aan. One click verder en “”Just my type” van Simon Garfield was goed voor 300 pagina’s met verhalen over lettertypes.

Het meest gebruikte lettertype is Helvetica en daar is zelfs een film over gemaakt.

Surf ook eens naar de website van Mark Simonson. Ook daar tref je leuke verhalen over lettertypes : hoe bijvoorbeeld Steven Spielberg in zijn serie “Taken” een krant toont uit 1947 met een lettertype dat pas in 1992 ontworpen werd …

Eén reactie op “just my type”

  1. […] dat versterkt de liefde voor het gedrukte woord nog meer. Ik heb destijds met veel plezier “Just my type”, gelezen. Met “Fifty typefaces”, een uitgave van het Londense Design Museum, heb ik […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: