Barcamp VRT

Afgelopen zaterdag was een nieuwe Barcamp.  Voor het eerst bij VRT. En op historische grond dan nog wel, want het gebeurde in het Amerikaans Theater. Ik ken het gebouw door en door en het doet niks meer met me, maar het was interessant om zien hoe de gasten in de wolken waren over de lokatie. Misschien was het toch niet zo’n goeie beslissing van de VRT om vanaf 2012 weg te trekken uit het gebouw.

Barcamp VRT ? U hoort het donderen in Keulen. Ik snap dat. Daarom, laat ik het even uitleggen.

Barcamps zijn ontstaan als informele bijeenkomsten tussen nerds. Geeks, die mekaar ontmoeten, en informatie met mekaar uitwisselen. Iedereen doet een presentatie, geeft gratis informatie door aan de andere deelnemers, en krijgt in ruil en evenzeer gratis een pak informatie mee naar huis. Aanvankelijk ging het over code, maar na verloop van tijd, werd het verbreed naar marketing, pr, storytelling, economics, ….

Ik was al lang van plan om zo’n evenement meet te pikken  maar het lukte me niet. Dus organiseerden we met Eén en VRT Nieuwe Media zelf zo’n evenement.

En het was bijzonder interessant. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik steeds op zoek ben naar nieuwe ideeën en inzichten, die ik dan ergens wel weer verwerk in één van mijn briefings, presentaties of praatjes. Cherrypicking. Maar dat doen we met z’n allen.

De hele dag heb ik geboeid geluisterd. Bij wijze van illustratie pik ik er twee uit.

Dr. Evil, alias Robbie,  gaf een presentatie over de dark side van het internet.

En Kristof zei een jaar lang ‘ja’ op elke vraag. En dat resulteerde in een nieuw lief en een nieuwe job.

Januari 2012 een volgende Barcamp op VRT-grounds.

4 reacties op “Barcamp VRT”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Jurgen, Mathias Vissers and stijnlehaen, Jean Philip DeTender. Jean Philip DeTender said: Blogpost #bcvrt. Barcamp VRT https://detender.wordpress.com/2011/01/23/barcamp-vrt/ […]

 2. Bedankt voor het gebruik van de -inderdaad- historische locatie. Als mede-“first timer” was ik even zeer onder de indruk van hoe een beetje geven resulteert in heel veel krijgen. Mij zie je in het vervolg vaker op BarCamp en hopelijk volgend jaar ook weer die van de VRT.

 3. […] Philip De Tender, net-manager van één legt op zijn blog uit, waarom de VRT deze Barcamp organiseerde. Ook leuk op lezen!   Als je dit […]

 4. Dries Van Nieuwenhove Avatar
  Dries Van Nieuwenhove

  @ Jean Philip , ‘één zoekt het digitaal’ ? , mmm .
  Bij het horen van deze zin denk ik direct aan het boek:
  ‘live or let die’ van Carl Decaluwé , toevallig ook niet gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: