Afgelopen zaterdag was een nieuwe Barcamp.  Voor het eerst bij VRT. En op historische grond dan nog wel, want het gebeurde in het Amerikaans Theater. Ik ken het gebouw door en door en het doet niks meer met me, maar het was interessant om zien hoe de gasten in de wolken waren over de lokatie. Misschien was het toch niet zo’n goeie beslissing van de VRT om vanaf 2012 weg te trekken uit het gebouw.

Barcamp VRT ? U hoort het donderen in Keulen. Ik snap dat. Daarom, laat ik het even uitleggen.

Barcamps zijn ontstaan als informele bijeenkomsten tussen nerds. Geeks, die mekaar ontmoeten, en informatie met mekaar uitwisselen. Iedereen doet een presentatie, geeft gratis informatie door aan de andere deelnemers, en krijgt in ruil en evenzeer gratis een pak informatie mee naar huis. Aanvankelijk ging het over code, maar na verloop van tijd, werd het verbreed naar marketing, pr, storytelling, economics, ….

Ik was al lang van plan om zo’n evenement meet te pikken  maar het lukte me niet. Dus organiseerden we met Eén en VRT Nieuwe Media zelf zo’n evenement.

En het was bijzonder interessant. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik steeds op zoek ben naar nieuwe ideeën en inzichten, die ik dan ergens wel weer verwerk in één van mijn briefings, presentaties of praatjes. Cherrypicking. Maar dat doen we met z’n allen.

De hele dag heb ik geboeid geluisterd. Bij wijze van illustratie pik ik er twee uit.

Dr. Evil, alias Robbie,  gaf een presentatie over de dark side van het internet.

En Kristof zei een jaar lang ‘ja’ op elke vraag. En dat resulteerde in een nieuw lief en een nieuwe job.

Januari 2012 een volgende Barcamp op VRT-grounds.