creative 2nd life

Ik heb me op een paar designboeken gegooid en in de marge daarvan ben ik bij dit boek “Anders. Creatieve hergebruikideeën voor je interieur” van Henrietta Thompson en Neal Whittington beland.  Het boek is ook in het Engels uitgegeven als “Remake it”.

Thompson geeft je allerlei knutseltips mee om tweedehands materiaal een nieuwe bestemming te geven.  Ik mag dan wel een creatieve geest zijn, sinds de kleuterklas is knutselen niet meer aan mij besteed. Bricoleren evenmin.

Wel leuk aan het boek is dat je werk ziet van allerhande designers die nieuwe bestemmingen geven aan oude voorwerpen. Zoals …

Volivik Lamps van enPienza!, gemaakt met Bic-pennen.

Iron Bookends, boeksteunen van Maarten de Ceulaer

Jam, Robostacker, een kast gemaakt van wastrommels

Heineken, WOBO, flessen als bouwmateriaal.

Nicolas le Moigne, Watering Can

Eén reactie op “creative 2nd life”

  1. Really inspiring! Het hangt weer in de lentelucht: had ik vanmorgen net nog die tips van Knack Weekend zitten aanstippen [ja, mijn Te Lezen-lijst groeit met de dag en het is al n waslijst, in geen jaaaren geraak ik nog bij]:
    “ReadyMade: How To Make (Almost) Everything”, en “Low Cost Design”, helemaal in de lijn van wat jij tipt.

    Niet dat ik zo’n ‘knutselaar’ ben, maar ik dacht aan boekencadeaus. In mijn directe omgeving zijn er wel uiterst intelligente en creatieve geesten met artistiek talent en vaardige handen. Maar of die die boeken nodig hebben? Altijd leuk toch om in te kijken, niet!? Net zoals ik graag hierheen kom om nieuws te beleven. Ter inspiratie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: