Ik heb me op een paar designboeken gegooid en in de marge daarvan ben ik bij dit boek “Anders. Creatieve hergebruikideeën voor je interieur” van Henrietta Thompson en Neal Whittington beland.  Het boek is ook in het Engels uitgegeven als “Remake it”.

Thompson geeft je allerlei knutseltips mee om tweedehands materiaal een nieuwe bestemming te geven.  Ik mag dan wel een creatieve geest zijn, sinds de kleuterklas is knutselen niet meer aan mij besteed. Bricoleren evenmin.

Wel leuk aan het boek is dat je werk ziet van allerhande designers die nieuwe bestemmingen geven aan oude voorwerpen. Zoals …

Volivik Lamps van enPienza!, gemaakt met Bic-pennen.

Iron Bookends, boeksteunen van Maarten de Ceulaer

Jam, Robostacker, een kast gemaakt van wastrommels

Heineken, WOBO, flessen als bouwmateriaal.

Nicolas le Moigne, Watering Can