van een kinderlijke naïviteit

Ik hou erg van deze spot én van Hubert Damen.

Het illustreert perfect wat Kipling in de vorige blogpost ook al zei : laten we kinderen naïef-creatief houden. Maar vooral, laten we zelf die kinderlijke creativiteit behouden.

3 reacties op “van een kinderlijke naïviteit”

 1. Dries Van Nieuwenhove Avatar
  Dries Van Nieuwenhove

  Inderdaad , deze spot staat sinds kort ook in mijn top 3!
  Omdat ik er steeds opnieuw blijf op hameren creativiteit
  te stimuleren bij kinderen zodat m’n het ook later kan gaan gebruiken.
  Ook op mijn blog vindt je tal van blogspots over creativiteit die perfect
  aanlinken bij deze spot!

  Het deed me nadenken! (weeral 😉

  Dries,

 2. … “laten we kinderen naïef-creatief houden”: ik snap die formulering niet zo goed, ze ‘ligt’ me op een of andere manier niet, m.a.w. ik stoor me er een beetje aan, en ik weet niet goed waarom of hoe. lichtelijk ‘wringt’ er iets bij die zinsnede.

  Dacht je aan een leeftijdscategorie waar die kinderlijke inslag ‘bedreigd’ zou (kunnen) worden? 1 tot 3 jaar of 3 tot 6 jaar of ouder tot 10, tot 12? Bedoel je ‘meegaan in hun fantasie’, hun zintuigen en verbeelding ‘voeden’ met natuur en stad/dorp/land(en), muziek, boeken, film, kunst, spel? Hun (belevings)wereld verruimen en verdiepen door communicatie, conversatie. Alles in respect voor hun keuzes en ervaringen? Of zit ik hier maar wat te ‘kullen’?

  Die spot met Hubert Damen: daar niet van, so beautiful! Wie kan er aan weerstaan, zijn stem, zijn trage manier van spreken, je kunt hem herbekijken en herbekijken, zo goed gevonden wat hij je vertelt, en hoe.

 3. @janien
  Laten we de kinderen naïef-creatief houden. Geef ze de mogelijkheid verder de wereld op hun eigen te leren kennen zonder hen teveel vooroordelen en stereotypen in te lepelen. Er is een overaanbod aan eenheidsworst en voorgekauwd materiaal en ideeën. Wanneer een kind volwassen kan worden met een eigen perceptie en idee van de wereld is de kan groter een (h)eerlijk mens te hebben voortgebracht.
  Ik denk dat dit niet leeftijdsgebonden is maar meer gebonden aan levenswijze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: