Ik gooi het even over een andere boeg. Ik leg alle management- en marketingboeken opzij. Literatuur wordt een tussendoortje. Ik verdiep me op dit ogenblik in een “wolk” die nu nog vaag omschreven wordt op een as boeddhisme-meditatie-yoga-mindfulness. Vaag omdat ik niet weet waar dat moet uitkomen. Maar “weten waar het moet uitkomen” is een rationele benadering en hier gaat het uitgerekend niet over.

Het begon met de behoefte om me meer te verdiepen in het boeddhisme. Maar daar is een weg naartoe.

Ik heb me wat literatuur aangeschaft.

Al gelezen :

Erik Van Vooren, “Wijsheid van de ezel. Mindfulness voor beginners”

Aan het lezen :

Leo Bormans, “Geluk. The world book of happiness”

Liggen klaar :

Renuka Singh, “The little book of Buddhism”

Joan Duncan Oliver, “Coffee with the Buddha”

David Dewulf, “Mindful gelukkig. 7 bronnen van innerlijke vreugde”.

Edel Maex, “Werken met mindulness. Basisoefeningen”.

En er zijn nog wat bestellingen onderweg.

Ik moet toegeven dat ik momenteel door het bos de bomen niet zie, maar dat vind ik niet erg. Ik ben van plan breed te lezen om me in een volgende fase meer te gaan focussen. Ik kreeg al tal van goeie tips. Van Vlaamse professoren die mindfulness toepassen in bedrijfsorganisaties tot collega’s die elke dag een half uurtje mediteren. Extra tips zijn meer dan welkom.

Sommigen vragen me wat er aan de hand is. Niks eigenlijk. Maar ik merk dat dit een boeiende nieuwe dimensie is aan het verhaal waar ik al een tijdje mee bezig ben : storytelling en linker- en rechterbrein.

En ik merk dat ik niet de enige ben die me er in verdiep. Meer showbizz-collega’s gingen me voor. Ook in hun leven wil ik me wat meer verdiepen : Annie Lennox, Sting, Madonna, Tina Turner,Richard Gere,  … En dichter bij huis prediken Wouter Torfs en Bart De Bondt iets gelijkaardigs.

I’ll keep you posted over het pad.