het pad

Ik gooi het even over een andere boeg. Ik leg alle management- en marketingboeken opzij. Literatuur wordt een tussendoortje. Ik verdiep me op dit ogenblik in een “wolk” die nu nog vaag omschreven wordt op een as boeddhisme-meditatie-yoga-mindfulness. Vaag omdat ik niet weet waar dat moet uitkomen. Maar “weten waar het moet uitkomen” is een rationele benadering en hier gaat het uitgerekend niet over.

Het begon met de behoefte om me meer te verdiepen in het boeddhisme. Maar daar is een weg naartoe.

Ik heb me wat literatuur aangeschaft.

Al gelezen :

Erik Van Vooren, “Wijsheid van de ezel. Mindfulness voor beginners”

Aan het lezen :

Leo Bormans, “Geluk. The world book of happiness”

Liggen klaar :

Renuka Singh, “The little book of Buddhism”

Joan Duncan Oliver, “Coffee with the Buddha”

David Dewulf, “Mindful gelukkig. 7 bronnen van innerlijke vreugde”.

Edel Maex, “Werken met mindulness. Basisoefeningen”.

En er zijn nog wat bestellingen onderweg.

Ik moet toegeven dat ik momenteel door het bos de bomen niet zie, maar dat vind ik niet erg. Ik ben van plan breed te lezen om me in een volgende fase meer te gaan focussen. Ik kreeg al tal van goeie tips. Van Vlaamse professoren die mindfulness toepassen in bedrijfsorganisaties tot collega’s die elke dag een half uurtje mediteren. Extra tips zijn meer dan welkom.

Sommigen vragen me wat er aan de hand is. Niks eigenlijk. Maar ik merk dat dit een boeiende nieuwe dimensie is aan het verhaal waar ik al een tijdje mee bezig ben : storytelling en linker- en rechterbrein.

En ik merk dat ik niet de enige ben die me er in verdiep. Meer showbizz-collega’s gingen me voor. Ook in hun leven wil ik me wat meer verdiepen : Annie Lennox, Sting, Madonna, Tina Turner,Richard Gere,  … En dichter bij huis prediken Wouter Torfs en Bart De Bondt iets gelijkaardigs.

I’ll keep you posted over het pad.

3 reacties op “het pad”

 1. Ben benieuwd naar je verhalen over ‘het pad’.

  Ik ben zelf meditatie-leek maar heb wel wat gehad aan ‘Zen, of het konijn in ons brein’ van Tom Hannes: http://www.cosmox.be/boeken/zen-of-het-konijn-in-ons-brein-tom-hannes-9789490382001
  Het is een leuke kijk op meditatie opgehangen aan een mooi verhaal. Ik denk dat het wel bij je past.

  Groeten,
  Ward

 2. Edel Maex z’n basisboek over mindfulness was 3 jaar geleden een eye-opener en nu nog steeds een houvast. Ik ben in die periode ook met tai ji gestart, hielp me heel erg om het hoofd boven het zeer woelige water van de voorbije jaren te houden…
  Soms valt het verleden keihard op je kop en kun je niet anders dan ‘versnipperd’ zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: