aandacht

Een fijne collega van (ondermeer) de commerciële radio gaf me een tijd geleden het boek “Leven in overvloed” van Deepak Chopra. Voorin schreef hij “Met dank voor je hulp.”

Ik zal het boek nog eens moeten herlezen om het helemaal te vatten, maar alvast deze ene passage maakte het waard om het boek te lezen.

Een grote profeet uit India heeft eens gezegd : “Je bent waar je aandacht je brengt. Sterker nog, je bent je aandacht. Als je aandacht versnipperd is, ben je zelf versnipperd. Als je aandacht in het verleden is, ben je zelf in het verleden. Als je aandacht in het heden is, ben je zelf in het gezelschap van God en is God in je aanwezig.”

Dat van God weet ik zo nog niet, maar aandacht en aanwezigheid, ja !

Eén reactie op “aandacht”

  1. Beste,
    Dan zal je deze zeker ook wel kennen: AANDACHT EN AANWEZIGHEID. Over Creativiteit in een Onvoltooide Wereld. Gerard Bodifee.
    En misschien zag je ooit deze televisiereeks: “Een Schitterend Ongeluk” uit 1993 was een televisieserie waarin zes wetenschappers hun visie gaven op hun werk en de wereld. Ook enkele fragmenten op internet: http://www.youtube.com/watch?v=SJzqHnwNbUY Subtiel, eerlijk in beeld gebracht. Het beeld is beter (anders) dan het boek, vind ik. Meer van dat graag… http://winkel.vpro.nl/een-schitterend-ongeluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: