spotify

Afgelopen zaterdag was #vrt voor de tweede keer gastheer van een Barcamp #bcvrt. Me dunkt dat Barcamp over zijn hoogtepunt heen is, maar dat neemt niet weg dat het een fijn netwerk- en  inspiratiemoment blijft. Deze editie ging opnieuw door in het Amerikaans Theater. Voor de laatste keer, want VRT verlaat in juli de site. Het Ministerie van Financiën, de eigenaar, beslist over de toekomst van het gebouw.

Ik kwam deze keer veel te laat toe op #bcvrt en moest veel te vroeg vertrekken. Vreemd  was dat al die kleppers die me online vastklampen, me amper zagen staan. Een grote bek online, een kleine bek offline. Resultaat : ik stond zelf alleen.

Hoedanook, op #bcvrt kreeg die mooie stem @florisdaelemans voor het eerst een gezicht. Floris bracht als lineaire radiomaker (Wij zorgen voor “flow”) zijn visie op pull-radio.

Ik  ben geen muziekkenner. Wel een liefhebber. Jazz, en vooral female jazz, zijn mijn ding. Met iTunes en LastFM kom ik een flink stuk op weg. Meer jazz. Meer female jazz. Meer muziek. Minder televisie.

Met Spotify ging een nieuwe wereld voor me open. Een nummertje horen op de radio, Shazam-en in Evernote een tag maken en de volgende keer een zoekfunctie op Spotify starten.

Vroeger kocht ik impulsief voor 30 à 40 euro muziek per maand. Nu betaal ik 9,99 euro per maand aan Spotiy en ik heb het allemaal. De toekomst is niet het bezit maar de toegang.

Now playing #sade.

3 reacties op “spotify”

  1. Wist je dat… Je geen notitie hoeft te maken? Er is een link tussen Shazam en Spotify premium. #atyourservice

  2. “Een grote bek online, een kleine bek offline” …. herkenbaar … volgens mij hebben we elkaar op eenzelfde manier ontmoet in LA

  3. de waarde van spotify ligt – gek genoeg – voor mij ook in het feit dat ik nu veel meer jazz en klassiek luister. ben minder geneigd om die dingen te kopen, maar ondertussen luister ik al een paar dagen non stop naar Bill Evans 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: