someday this pain will be useful to you

Dat ik graag boeken lees is een understatement. Ik hou van verhalen en ik leer graag bij. Daarom lees ik elke dag. Maar ik hou ook ontzettend veel van taal. Van gebalde (vaak Engelstalige) zinnen die je eigenlijk de rest van je leven niet meer wil vergeten.

Peter Cameron schreef met “Someday this pain will be useful to you” een bijzonder mooi coming of age boek. Ook dit is zo’n zin om niet meer te vergeten.

Most people think things are not real unless they are spoken, that it’s the uttering of something, not the thinking of it, that legitimizes it. I suppose this is why people always want other people to say “I love you”. I think just the opposite – that thoughts are realest when thought, that expressing them distorts or dilutes them, that it is best for them to stay in the dark climate-controlled airport chapel of your mind, that if they’re released into the air and light they will be affected in a way that alters them, like film accidentally exposeer.

Peter Cameron, “Someday this pain will be useful to you”, 2007, Frances Foster Books, New York.

Eén reactie op “someday this pain will be useful to you”

  1. […] reading: Jean Philip De Tender reading Peter Cameron. Share this:TwitterFacebookE-mailPrintVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. Dit […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: