afscheid van het amerikaans theater

Filip en ik hadden op zaterdag 5 mei een blind date met @funkyredup en @Stijn_Plastik. We zouden naar een voorstelling gaan van Olympique Dramatique. Ik keek daar eigenlijk wel naar uit. Virtuele vrienden voor het eerst in het écht ontmoeten én nog eens wat theater meemaken. Maar dat was buiten Carla gerekend, mijn lieve assistente. 85 % van mijn hardware draait onverbiddelijk dankzij haar ! En die hardware kan je niet negeren. Dankjewel, Carla, voor alle goeie zorgen.

Op 5 mei sluit het Amerikaans Theater en de VRT bouwt een feestje.  Als netmanager van Eén word ik daar verwacht, zei ze. Het Amerikaans Theater sluit. Met een feest … Ik werd er even stil van. De Ancienne Belgique heeft plannen om de boîte over te nemen. Mooi vind ik dat, want zo wordt de traditie van amusement in ere gehouden. Overigens, hier begon het amusement. Al wat vandaag een beetje naam en faam maakte in de showbizz in Vlaanderen begon hier. Een reden om nog eens goed naar Oud België te kijken.

Ik was een jonge redacteur en de BRT omarmde me. Producer Yves Jansen nam flupke in dienst en zie … De Reyerslaan was mijn thuis maar toen heb ik  maanden gesleten in het buitenverblijf dat het Amerikaans Theater was. Van het kantoor afdalen naar de studio om Zeg maar Jessie in te blikken. La Ciciolina zien zeulen met  haar valies in de kelders. Mijn toenmalige schoonmoeder onderuit zien gaan over de gladde vloer.

5 mei zal ik van de partij zijn. En ik zal het glas heffen. Ik zal diep in het glas kijken. Want in dat glas zal ik de gloriejaren van Luc Appermont zien. De legendarische beelden van de gebroeders Verreth die knoeiden met live televisie. En ik zal de vorst groeten die op amper 300 meter van dit juweeltje woont. Eigenlijk verwacht ik die buurman op dat feestje.

Ik weet niet wat de Ancienne Belgique van plan is. Als ze maar beseffen dat ze op sacred grounds zijn. Als dat jonge grut maar respect betoont voor het verleden. Dan boek ik me beslist een kaartje voor het eerste  concert aldaar.

Eén reactie op “afscheid van het amerikaans theater”

  1. mag ik ook komen? lijkt me nostalgisch leuk (marc van camp)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: