is de stad ziek en gevaarlijk ? #brussel

Zaterdag

Ik heb vrijaf. Een paar dagen vrijaf eigenlijk. Ik ben van plan om dat-boek-van-me naar het Engels te vertalen maar een nieuw inzicht eerder deze week leerde me : vakantie is vakantie.

Ik sta om 6 uur op. Filip moet werken.  Ik schakel van we-time naar me-time en kan daar ook best van genieten. Om 7 uur even langsgaan op kantoor (toch een beetje workaholic) en verder vooral tijd om te lezen (Adriaan van Dis, “Stadsliefde. Scènes in Parijs” en Alain Coninx “Wijn”) én te schrijven.

Maar plots fietst daar het bericht tussendoor dat een controleur van de MIVB werd doodgeslagen tijdens een banaal ongeval. De rest van de dag kan ik samenvatten in een paar Tweets :

jblaute

@jeanphilip idd. Love bxl maar de stad is ziek en gevaarlijk. Mijn kinderen, geliefden, vrienden kunnen daar helaas van getuigen.

jeanphilip

#brussel is ook : brood kopen bij Charli, wijn bij Nicolas, vis bij de Portugees van den ABC, kaas bij de Crèmerie en een pot in de Roskam.

sam_debruyn

Na wat vandaag gebeurd is, geef ik alle medewerkers van de MIVB het volste recht om – desnoods een hele week – al het werk neer te leggen.

delesi35

@jeanphilip : Triestige dag voor Brussel en vooral de Brusselaars. But never give up ! Geen andere Belgische stad kan hieraan tippen.

jonasmuylaert

@Riadh  B@lutdebisschop Wat zeggen die onderzoeken ? Volgens #GVA is Gent 2e gevaarlijkste stad in Bxl. Brux pas 3e …

Lurbai

@jeanphilip Ben ik te cynisch als ik zeg dat wanneer #eu en #vrt? 🙂 daar wegtrekken enkel grotendeels een ghetto rest ?

Ik zit in de Roskam en spoel het weg met een glas Sauvignon. Ik moet mijn Brusselse minister mailen, denk ik, en zeggen dat meer mensen hun kleur voor Brussel moeten bekennen.

Is de stad ziek en gevaarlijk ? Eerlijk ! Ik denk het niet, al vind ik dat het antwoord eerder genuanceerd is. Er is in België geen andere stad waar ik zou willen wonen dan Brussel. Maar het is een teken aan de wand als rasechte Brussel-vrienden als Steven en Xavier wegtrekken uit de stad. En ik ken anderen die het overwegen.

Ik ga Pascal mailen.

Zondag

De stad heeft er de nacht opzitten. Ik heb gevoel dat de emotionaliteit is gaan liggen. Dood hoort bij de stad. Net als leven. De stad is vol leven. Prettige zondag. Prettig Pasen.

Eén reactie op “is de stad ziek en gevaarlijk ? #brussel”

  1. elke stad is stilaan ziek aan het worden in België… Antwerpen wordt ook harder, de verschillen tussen arm en rijk zijn te duidelijk en te groot, de politiehelikopter hangt boven ons hoofd, migratie en cultuurclashen (voor zover men nog over cultuur kan spreken…) vormen een miskend probleem in een maatschappij die individuele vrijheid als heilig beschouwt. Dringend nood aan frisse wind en visie, durf en een krachtdadige injectie van kennis en onderbouwd denken. Ondertussen biedt men Uplace aan als nieuwe hersenloze kerken…
    Desalnietemin… vrolijk pasen, wij trekken nu het bos in, weg van de stad en elkaar bekampende individuën!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: