paris versus new york

Ik heb geen beetje artistiek talent. Ik speel geen enkel muziekinstrument en kan zelfs geen noot lezen. Schilderen en tekenen is een ramp. Op school was knutselen stress. Misschien, heel misschien schuilt er diep in mij een jazz zanger. Wat niet is kan nog komen. Ik heb een hele verzameling jazz standards met een bijhorende collectie single malts.

Net daarom ben ik een creatieve slokop en stuur ik creativiteit graag aan. Sommigen zijn beter achter dan voor de schermen.

Om de één of andere reden val ik vooral voor grafisch werk. Vahram Muratyan is een wereldburger die uiteindelijk in Parijs landde en daar een grafisch bureau startte met onder meer Chanel als klant. Na een lang verblijf in New York begon hij met een blog Paris versus New York, a tally of two cities.

Zijn spontane schetsen over deze twee wereldsteden leidden tot vergelijkingen tussen de twee. De tekeningen geven je meer sociologisch inzicht mee over de twee steden dan om het even welke dikke studie.

Vahram Muratyan, “Paris versus New York. A tally of two cities.”, Penguin Books, 2012

2 reacties op “paris versus new york”

 1. Even vraagje hoe maak je die Copyright
  of is dat van worldpress zelf
  groet Catharina

  1. Die Copyright staat er standaard op.
   Als je de layout bedoelt dan kan je die kopen via de link net onder de ‘copyright’.
   Groeten. Jean Philip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: