#trend : verse vis in blik

Gespot in La Rochelle.

Ik ben een grote fan van verse vis. Ik ben geen fan van blik. Vis in blik koop ik heel sporadisch : ansjovis om een pasta mee te zouten of tonijn in eigen nat voor de poezen of voor mezelf wanneer ik after midnight nog een klein hongertje wil stillen.

De marketeer in mij was opgetogen toen hij een winkel van conserven La Belle-Iloise zag. Rekken vol blikjes met vis en slaatjes op basis van vis. En vooral heel erg kleurrijk.

Drie generaties al zorgen ze ervoor dat de verste vis asap in de blikjes beland. De jongste generatie voegde daar gewoon kleur aan toe. Voor alle duidelijkheid : voegde kleur toe aan de blikjes, niet aan de vis. En dat maakt het heel erg hip. Slim !

Iemand zal gebaat zijn bij die blikken. Mijn poezen of ikzelf.

Depuis plus de 3 générations notre famille souhaite offrir aux amateurs ce qui se fait de mieux dans le domaine de la conserve gastronomique de poissons. Nous n’utilisons que des matières premières de premier choix. C’est pourquoi sardines, thons, maqereaux sont travaillés frais et à la main dans le respect des traditions. C’est en nous appuyant sur ce savoir-faire que nous continuons aujourd’hui à imaginer de nouvelles recettes.

Chilliet Le Brancu, Petite-fille du fondateur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: