david hockney

Als ik aan David Hockney denk, dan zie ik onmiddellijk mannen die liggen te zonnen aan een zwembad, ergens in Los Angeles. Ik hou van dat werk van Hockney, maar ik moet toegeven dat het zowat het enige is, dat ik van hem ken.

Ik ben na 13 jaar terug in Bilbao om het Guggenheim en de stad voor de tweede keer te bezoeken. Onvoorstelbaar hoeveel goed dit museum de stad heeft gedaan in die afgelopen tien jaar. Andermaal, Brussel kan hier zoveel van leren. Maar soit daar gaat deze blogpost niet over. Wel over het feit dat na The Royal Academy in Londen hier de tentoonstelling “A bigger picture” te zien is.

20120729-171420.jpg

Waow gaat er door mijn hoofd. Deze krasse zeventiger heeft het nog helemaal in de vingers. Hockney keerde terug naar zijn geboortestreek Yorkshire en schildert er landschappen.
Foto’s nemen mag niet, maar ik doe dat stiekem toch. Sommige tentoonstellingen blijven me bij. Dat was zo met Max Rothko en Daniel Buren. Ook deze staat nu al in mijn kop geprent.

20120729-171830.jpg

20120729-172059.jpg

20120729-172258.jpg

Dat Hockney het in zijn vingers heeft is eigenlijk een understatement. Tegenwoordig schildert hij met zijn iPad (brushes) en laat hij het supergroot afdrukken.

“A bigger picture”, vanaf 27 oktober ook in het Museum Ludgwig in Keulen te zien.</

20120729-174332.jpg

2 reacties op “david hockney”

  1. Schitterend inderdaad! Naar aanleiding van ons bezoek vorige week aan de tentoonstelling hebben we op verzoek van onze 7 jarige voor 6 € de app aangeschaft. Helemaal de moeite!

  2. […] op 13 oktober 2012 Afgelopen zomer zag ik in Bilbao de tentoonstelling “David Hockney : a bigger picture”  en ik was onder de indruk. In de bookshop maakte ik via Evernote een foto van het boek “A […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: