ik verslind hotels

Ik ga graag op hotel. Daarmee bedoel ik : ik ga graag op een goed hotel. We hebben thuis zo’n stelregel dat als we op reis gaan, het minstens even goed moet zijn als thuis. Daaronder verstaan we : het moet beter. En ook als ik voor het werk de baan op moet probeer ik – binnen budget – het beste hotel te kiezen. Want een hotel dat is 50 % van het reizen. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken. Het leven is te goed om slecht te slapen.

Sommige hotels zijn legendarisch. Daar slapen is als in een museum slapen. Ik verzamel die hotels. Als een collectie van herinneringen.

Maar de laatste tijd maakten we een shift van klassiek naar design. Daar lag tijdens onze laatste reis zelfs de focus op. Nu moeten we zien dat we niet in de val van boutique trappen. Want boutique is al helemaal niet design, laat staan klassiek.

 

Design Hotels

2 reacties op “ik verslind hotels”

  1. Budget bij ons op ’t werk betekent minder comfortabel op bestemming geraken, gecompenseerd door goed hotel.
    Maar ik moet zeggen dat er al situaties zijn geweest waarbij ik maar al te graag in een Ibis had geslapen wat comfortabeler had gereisd hoor.

    Het hangt er ook van af, in New York bijvoorbeeld verwacht ik niks van m’n hotel behalve een goed bed en een functionele douche. Logisch, omdat ik er ook nooit langer in het hotel ben dan strikt noodzakelijk. Op andere bestemmingen liggen de verwachtingen dan weer hoger 🙂

  2. @mikereys VRT hanteert de overheidsbarema’s inzake onkosten in het buitenland. Terecht. Privé is reizen (hotel zeker) écht ontspannen. Professioneel probeer ik dat zo aangenaam mogelijk te maken. Binnen hetzelfde budget kan het nog gaan van boring tot enjoyable.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: