Ik ga graag op hotel. Daarmee bedoel ik : ik ga graag op een goed hotel. We hebben thuis zo’n stelregel dat als we op reis gaan, het minstens even goed moet zijn als thuis. Daaronder verstaan we : het moet beter. En ook als ik voor het werk de baan op moet probeer ik – binnen budget – het beste hotel te kiezen. Want een hotel dat is 50 % van het reizen. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken. Het leven is te goed om slecht te slapen.

Sommige hotels zijn legendarisch. Daar slapen is als in een museum slapen. Ik verzamel die hotels. Als een collectie van herinneringen.

Maar de laatste tijd maakten we een shift van klassiek naar design. Daar lag tijdens onze laatste reis zelfs de focus op. Nu moeten we zien dat we niet in de val van boutique trappen. Want boutique is al helemaal niet design, laat staan klassiek.

 

Design Hotels