i love nurse jackie

Drie jaar geleden – tijdens de LA Screenings – werd ik verliefd op Nurse Jackie. Jackie Peyton is een verpleegster op de spoedafdeling van het All Saints Hospital in New York. Ze is gelukkig getrouwd, heeft een fantastische vent en twee schatten van dochters en is in het ziekenhuis de koelbloedigheid zelve. En ze heeft gevoel voor humor. Maar ze leidt ook een dubbel leven : om de dag door te komen slikt ze pillen. Veel pillen, want die scherpen haar focus.

Ik was meteen weg van deze Showtime-reeks vol zwarte humor toen ik de piloot zag. Het duurde echter tot deze vakantie vooraleer ik twee volle reeksen kon bekijken. I just love it !

Tuurlijk is het fictie maar ik hou van het personage Jackie, gespeeld door Edie Falco. Ze is gewoon een prachtig mens.

Ook deze zomer, tijdens de vele terrasjes, wanneer je niks anders doet dan kijken naar mensen, dacht ik bij mezelf dat je van sommige mensen gewoon ziet dat ze een goed karakter hebben. Zoals je van anderen meteen ziet dat ze zuurpruimen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: