1 november en het weer kan niet herfstiger zijn. Twee opties : naar de Boekenbeurs gaan, of zelf een boek lezen. Ik kies voor dat laatste. Kopje koffie erbij.

Op 18 december ben ik gastpanellid op Uitgelezen in de Vooruit Gent. De organisator Peter Van den Eede stuurde me twee van drie “opgelegde werken” “Mr Gwyn” van Alessandro Baricco heb ik bijna uit. Straks begin ik aan “Canada” van Richard Ford. Een turf van 450 pagina’s. Ik lees graag en veel maar zelden te dikke boeken. Daar ben ik te gretig voor. Ik wil een boek uit hebben en aan een ander kunnen beginnen. Maar net dat is leuk aan de opdracht : er is geen weg omheen.

Benieuwd wat het derde boek is dat Peter me zal toesturen. En dan mag ik nog “een vrij werk” kiezen. Heerlijk, ik zit terug op school. Bij die leraar Nederlands die me stimuleerde om te lezen.

Alessandro Baricco, “Mr Gywn, De Bezige Bij, 2012.

Richard Ford, “Canada”, De Bezige Bij, 2012