dit is mijn plan

Ik zit op een kantelmoment. Ik lees steeds meer boeken op de iPad, terwijl ik eigenlijk een liefhebber van papier ben. Of misschien ben ik dat niet en wil ik alleen maar salonfähig zijn. Hoedanook het kantelt en het ziet er naar uit dat het straks helemaal omkeert. Ik zie steeds meer voordelen. Altijd je boeken bij de hand, gratis een eerste hoofdstuk lezen en – zeker via iBooks – handig notities maken en makeringen aanbrengen. Studio Brussel-producer Steven stond laatst te pronken met zijn superlichte Kindle die ook bij zonlicht vlot laat lezen, en sindsdien prikkelt het nog meer.

We hebben een huis vol boeken en sommige kasten barsten uit hun voegen telkens ik er een nieuw boek tussenwring. Jaren geleden had ik al beslist alleen de boeken die ik las bij te houden en tegenwoordig dun ik tevens uit tot de boeken die ik graag las.
Nu moet ik nog beslissen wat ik bij voorkeur op de tablet dan wel op papier lees. Ik zal er altijd nog wel voor zorgen een papieren boekje bij de hand te hebben. Voor het geval die tablet niet beschikbaar is of het laat afweten. Wat eerlijk gezegd bij de papieren versie nooit gebeurt. Die laat het nooit afweten. Op een koffievlek of soms die tas-koffie-eroverheen na.
Dit is mijn plan : kunstboeken enkel op papier. Managementboeken enkel nog op de tablet, want die zijn na een paar jaren toch waardeloos. En literatuur dat vergaat nooit. Als het gewikt en gewogen is op de iPad krijgen die toppers een ereplaats in de kast.

Eén reactie op “dit is mijn plan”

  1. Ik hou toch nog graag een echt boek in mijn handen, maar idd je kan misschien een eerste selectie op de ipad maken om dan de toppers ‘echt’ te kopen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: