knap

steve-mcqueenclaxton-william-9783836503914-3-1-imageIk weet niet wat me verleidde in de Taschen-winkel. Was het het boek, of de man ?

Wat maakt iemand knap ? Wat maakt iemand een mooie vrouw of een mooie man ? Ik val niet voor bepaalde types, maar ik val voor mensen. Voor mensen met charisma.

Ik moet ooit wel eens een film van hem hebben gezien, maar hij stond intussen niet meer op mijn radar. Tot hij me die blik gaf vanop de cover van het boek. Ik heb het boek meteen gekocht : 9,99 euro “Taschen 25 Special  Prize”.

Steve McQueen is zo’n charismatische man. Knap en met een aura om zich heen. Iemand die door je heen kijkt, maar die je zelf nooit helemaal zal doorgronden.

Unknown
images-1
images-2
Unknown-1
De foto’s zijn van William Claxton, vooral bekend omwille van zijn jazz-fotografie. De meeste foto’s in dit boek dateren van 1962 – 1963. McQueen, geboren in 1930, was met andere woorden een prille dertiger. Vreemd hoe hij op die foto’s een veel meer mature leeftijd uitstraalt. Charisma, eeuwig jong, eeuwig oud.
“Steve McQueen”, William Claxton, Taschen, 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: