auto’s verkopen … the female way

Auto’s zijn per definitie mannelijk. Het gaat om snelheid, kracht, prestatie, concurrentie en status. Want, geef toe, slechte auto’s worden vandaag gewoonweg niet meer gemaakt. Toch draait de meeste communicatie over wagens (en dus de aankoop ervan) precies over deze maatstaven. Ze rijden sneller, zijn krachtiger, presteren beter of hangen een nog groter aureool rond je kop. Als ze dan toch al over mensen gaan, dan gaat het om stereotype casting. De gezinswagen (it fits for all families), de stadswagen (easy parking for her) of de camionette (for green guys, preferably colourblind).

Ik zat vanmorgenvroeg in zo’n mannelijke garage een kop koffie te sippen, in afwachting van een klein onderhoud. Zo’n moment is goed om te kranten te lezen, maar mijn oog viel op The Mini International.

pzptfez2

Voor ik het wist was dat onderhoud achter de rug, want ik heb geboeid zitten lezen in het blad. Je kan het nog het best vergelijken met De Standaard Magazine. Een verhaal over food event planners Sam Bompas en Harry Parr en hun favoriete Londense spots. Husband-and-wife design duo Andy Griffith en Rose Apodaca over een weekend California-style, … en diets meer. Tussenin een stuk of wat blinkende Mini’s als figurant. Ik had zin om ter plekke mijn wagen in te leveren en om met zo’n Mini buiten te rijden. Ik heb niks gelezen over kracht, prestatie, concurrentie, status, … maar ik voelde me wel aangesproken tot de leefwereld van die Mini-eigenaars.

gd8xx9wv

akkdmn6z

Bovenstaande foto’s kregen van de auteurs de tag “urban culture” mee. En wil dat nu precies de leefwereld zijn waar ik wel deel van wil uitmaken. De Mini sprak me aan op mijn vrouwelijke flank en dat werkt. Meer auto’s moeten moeten the female way verkocht worden.

Maar goed, dat klein onderhoud was in een wip en een gauw voorbij en die mannelijke-auto-van-me stond op me te wachten. Ik was nog van plan om naar de car wash te rijden, want met dit weer … Groot was mijn verrassing dat die mannelijke-garage-van-me dat voor me had gedaan. “Right brainers will rule the world”, zei Daniel Pink. En het verkoopt.

Meer lezen : The Mini International of via iTunes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: