dayone-header

Ik heb nooit een dagboek bijgehouden. Tenzij … 20 jaar geleden, toen ik meende ongelukkig te zijn. Voor de geoefende lezer : ‘menen’ = denken dat iets zo is. Maar goed, ik heb nooit een dagboek bijgehouden en ben dat ook niet van plan. Dat wil niet zeggen dat mijn leven niet gedocumenteerd is. Een professionele agenda met bijhorende documenten die in een VRT-archief belanden, en thuis tal van papiertjes. Echte papiertjes (gestapeld) en virtuele papiertjes.  I’m a paper man. En ook in de online-world laat ik tal van sporen na. Via Facebook, Instagram, Twitter, …

En toch kan ik mijn leven, pakweg het afgelopen jaar 2012, niet reconstrueren.

Ik ga daarom, vanaf het prille 2013, een logboek bijhouden. Een log-boek, geen dag-boek. En niemand zal meelezen. Relief !

Twee logboeken, nog wel.

Het eerste logboek is een VRT-agenda. Daarin ben ik van plan om elke dag, twee à drie regeltjes te schrijven. De essentie van de dag. Uitgepuurd. Zodat ik er dag na dag, week na week, maand na maand en op termijn, jaar na jaar kan doorbladeren en de essentie van de afgelopen momenten in kan vatten.

Het tweede logboek is virtueel. Maar privé. Moet je gewoon zelf ontdekken : Day One.

foto