logboek

dayone-header

Ik heb nooit een dagboek bijgehouden. Tenzij … 20 jaar geleden, toen ik meende ongelukkig te zijn. Voor de geoefende lezer : ‘menen’ = denken dat iets zo is. Maar goed, ik heb nooit een dagboek bijgehouden en ben dat ook niet van plan. Dat wil niet zeggen dat mijn leven niet gedocumenteerd is. Een professionele agenda met bijhorende documenten die in een VRT-archief belanden, en thuis tal van papiertjes. Echte papiertjes (gestapeld) en virtuele papiertjes.  I’m a paper man. En ook in de online-world laat ik tal van sporen na. Via Facebook, Instagram, Twitter, …

En toch kan ik mijn leven, pakweg het afgelopen jaar 2012, niet reconstrueren.

Ik ga daarom, vanaf het prille 2013, een logboek bijhouden. Een log-boek, geen dag-boek. En niemand zal meelezen. Relief !

Twee logboeken, nog wel.

Het eerste logboek is een VRT-agenda. Daarin ben ik van plan om elke dag, twee à drie regeltjes te schrijven. De essentie van de dag. Uitgepuurd. Zodat ik er dag na dag, week na week, maand na maand en op termijn, jaar na jaar kan doorbladeren en de essentie van de afgelopen momenten in kan vatten.

Het tweede logboek is virtueel. Maar privé. Moet je gewoon zelf ontdekken : Day One.

foto

4 reacties op “logboek”

  1. Ik vraag me af wat de échte meerwaarde van een betalende dagboek app is, als er zoveel uitstekende notitie-apps bestaan, zoals Evernote. Ik hou daar mijn notities bij, zonder te moeten vrezen dat wat ik op die app bijhoud, niet ooit geexporteerd kan worden.

    1. Evernote heeft een totaal andere finaliteit dan Day-One. Het ene heeft vooral een zakelijke feel. Het andere is meer emotioneel. Je dagboek schrijf je ook niet neer in het schriftje dat je aan je boekhouder bezorgt.

  2. Enerzijds zo eenvoudig, anderzijds zo een goed idee. Ik ga het ook doen. Tnx voor de tip.

  3. Toch wel bijzonder om dit parallelle verhaal te ontdekken. Ook ik schrijf al jaren dagelijks kort op wat ik die dag zo heb uitgespookt, wat me trof. Netjes in een Moleskine agenda.
    Wat verder uitweiden en diepere gedachten schreef ik neer in m’n Evernote-logboek. 🙂 Eind vorig jaar ben ik dan Day-One beginnen te gebruiken en dat bevalt me meer. Want ik moet je in je appreciatie volgen; de kleuring in Day-one is verschillend, je legt er meer je ziel in bloot. Blijven schrijven is de boodschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: