het boek job, roek lips

Een beklijvend boek. En niet zomaar een boek. Helaas het échte verhaal van een vader die zijn zoon verliest.

Roek Lips is netcoördinator van Nederland 3 en een publieke omroep-collega van me. Twee keer per jaar treffen we mekaar.

17 oktober 2011 komt het nieuws binnen dat de zoon van Roek, Job, in Noord-Spanje in de zee nabij San Sebastian vermist is. Hij trok de zee in om te zwemmen maar kwam niet meer terug. Dagen, weken, maanden, … wachtte Roek tot de zee hem terug zou geven. Maar dat gebeurde niet.

484881_10151492306166543_1770553503_n

“Wees” heet je als je ouders zijn gestorven.

Als je zoon wordt vermist, heb je geen naam.

Ik kan me niet inbeelden wat het is om een kind te verliezen. Dat het hard aankomt en nooit meer weggaat  is duidelijk uit wat Roek hier zo mooi verwoordt.

Ik kan je niet meer aanraken, maar je raakt me dieper dan ooit.

Claire vanden Abbeele

Een mooi boek over rouwen en afscheid nemen.

“Het boek Job”, Roek Lips, Prometheus, Amsterdam, 2013

Eén reactie op “het boek job, roek lips”

  1. […] Van deze mooie film, wilde ik zeggen. Maar soms, gezien de omstandigheden past dat niet. Net als ik “Het boek Job” van Roek Lips ook geen mooi boek kan vinden. Aangrijpend lijkt me een betere woordkeuze. Must see film, met een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: