restosites.be

Resto.be is al een tijdje op de markt. Het was – voor zover ik mij herinner – de eerste Belgische online restaurant website. Vandaag zijn er tal van die online resto-sites en het wordt moeilijk om tussen het bos de bomen te zien. Ik moet toegeven dat ik deze sites amper gebruik. Meestal vertrouw ik op de oude, gedrukte media en op word of mouth. Nooit heb ik onder stoelen of banken gestoken dat ik graag eet. Ik heb overigens nooit begrepen dat er non foodies zijn. Fijn voordeel van die liefhebberij is dat diegenen met wie ik ga eten, goed eten. Maar omgekeerd ook, dat wanneer ik word uitgenodigd men steevast een bijzonder adresje kiest. Niet dat ik een dure vogel ben. Sterrenrestaurants zijn verre van vaste prik. Geef mij maar authentieke, slow food.

Het aantal restaurant zoek-websites is intussen ontzettend toegenomen, zowel wereldwijd als lokaal. Voor België heb ik ondermeer volgende bookmarks toegevoegd onder de noemer “food & wine” :

resto.be Goed om een telefoonnummer op te zoeken.

vierbordjes.be Het persoonlijke advies van Bruno Vanspauwen.

bistronomie.be Een boek en een site. Hebben met editie van 2013 een professionele stap gezet. Mijn favoriete Brusselse adressen zijn opgenomen. Een goed teken.

eating.be Een referentie, wegens de zeer betrouwbare recensies.

De beste manier om de waarde van zo’n site te checken is nagaan hoe men schrijft over je favoriete restaurants. Mijn referentie is de (hoofd)stad. Hieronder mijn top 5 Brusselse bistro’s. bistronomie.be citeert ze allemaal.

images

L’Achtepot, sinds kort HPO. Antoine & Halinka hebben niet eens een eigen website en misschien is dat maar goed. “Voor veel politici en BB’s (bekende Brusselaars) is het hun favoriete bistro om even te genieten”, schrijft bistronomie.be Ik beaam dat volmondig.

L’Achepot, Sint-Katelijneplein 1, 1000 Brussel.

Unknown

Neptune staat boven dit top 5 – lijstje. Niet in het minst omwille van de bijzondere natuurlijke en biologische wijnen die op de kaart staan.

Neptune, Lesbroussartstraat 48, 1050 Brussel.

Unknown

Henri zit al een tijdje op de bistro-trip. Eén van de eerste adresjes in de Vlaamsesteenweg. Ik kom er heel af en toe en mis een beetje de persoonlijke bediening die ik op de andere adresjes wel vind. Binnenkort gaan ze aan de slag in Cafe Monk.

Henri, Vlaamsesteenweg 113, 1000 Brussel

images

Nicolas Scheidt van La Buvette stond in de keuken met Jamie Olivier. Geen idee of dat een garantie is, maar de lunch was wel lekker. Ik moet er terug heen. Die keer dat ik er was op een koude wintermiddag waren drie elektrische blazers niet genoeg om me op te warmen.

La Buvette, Alsembergsesteenweg 108, 1060 Brussel

r1358_selecto_c_saskia_vanderstichele

At last but not at least, Le Selecto. Ik kom er zeker twee keer per maand. De échte bistro keuken. Een menukaart die om de 6 weken verandert, een menu à 38 euro, lekkere wijnen (per fles of per glas) en een uitstekende bediening. Het verlengde van mijn bureau.

Le Selecto, Vlaamsesteenweg 95, 1000 Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: