niet miss, jimmy kets

Wanneer ik het boek voor de eerste keer doorblader, ben ik een beetje ontgoocheld. Lelijke foto’s. Maar dan daagt me dat het niet om de foto’s gaat, maar wel om wat ze voorstellen. Miss-verkiezingen moeten begot om schoonheid gaan, maar ze draaien om lelijkheid. Om een lelijk Vlaanderen. Een achterkant van Vlaanderen. Om een Vlaanderen dat je alleen maar ziet wanneer je spoort en dan de achterkant van de façade ziet.

jimmy-kets-niet-miss

Een mooi boek. Tegelijk loopt nog tot 26 mei 2013 een tentoonstelling in het Museum Dr. Guislain in Gent. “Niet Miss”, Jimmy Kets, Davidsfonds, 2013.

Eén reactie op “niet miss, jimmy kets”

  1. Ik vond de reactie van Vogue wel frappant: wij kunnen geen aandacht aan uw boek besteden omdat de foto’s te hard zijn #qed Ik heb de tentoonstelling overigens bezocht in combinatie met ‘Nerveuze vrouwen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: