theouts.tv

Als je netmanager van Eén bent dan ben je bezig met live televisie die een breed publiek voor ogen houdt. +30 % marktaandeel halen dat moet je verdienen. Elke dag opnieuw, en daar blijf ik heel veel mensen heel erg dankbaar voor. Van Eén de live en lineaire zender maken is een heuse opdracht. In tijden dat uitgesteld en on demand kijken meer en meer ingang vinden lijkt dat misschien als tegen de stroom invaren. Alhoewel, je kan maar tegen de stroom invaren als je duidelijk weet welke richting de rivier sinds jaar en dag heengaat.

Als manager van de grootste zender van Vlaanderen ben ik me heel goed bewust dat er anders is. Ik heb zeer goeie producenten rondom me en toch ga ik steeds vaker op zoek naar het onbekende. Wat jong, out of the box en goedkoper is intrigeert me. Ik stel vast dat sommige studenten à la Sven Spur televisie maken die amper een paar duizend euro kost. In klassieke televisietermen is dat goedkoop. Meer nog, het klinkt binnen dat denkkader verdacht. Want te goedkoop, kan niet goed zijn. Toch stel ik vast dat daar de vernieuwing zit.

En dat brengt me bij web-televisie.

419702_462677110452031_1038433825_n

Bij toeval belandde ik bij de webseries The Outs. Gemaakt door een paar creativelingen uit Brooklyn met een paar tienduizenden euro’s die via crowdfunding werden opgehaald.

Judge for yourself.

Eén reactie op “theouts.tv”

  1. Als het iets meer mag kosten is hier ook nog wel een goed voorbeeld:
    http://guidestones.org/subscribe/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: