be your own mentor

Veel meer nog dan TED Ideas worth spreading ben ik fan van Change This. TED is video, Change This is woord. Ben ik dan toch een boekenjongen ?  De dag dat mijn televisiecarrière eindigt, word ik beslist uitgever. Uitgerekend die uitgevers zijn nu met video bezig. Het komt goed met me.

Terwijl TED je in 12 minuten begeestert met een sterk idee, doet Change This net hetzelfde in pakweg tien slides. Meestal zijn die paar slides een samenvatting door de auteur zelf van een boek dat ze net publiceerden.

tumblr_mkhmdqVc2h1s2shp5o1_500

Het jongste idee dat me beet, komt van Dorie Clark, auteur van het boek “Reinventing you. Define your brand. Imagine your future”. Het manifest dat ze publiceerde op Change This is een must read. We hebben allemaal zowel professioneel als privé nood aan mentors, maar waar vind je die ? En laat staan dat je ze treft, waarom zouden ze zich over jou ontfermen ? Ik sta zelf in de wachtrij bij een aantal mentors; evenveel mentees staan in de wachtrij bij mij. Mentorship 2.0 bied je een roadmap om daar efficiënter meer om te gaan.

stand-out-of-the-crowd

Het manifest kan je hier lezen : 105.03.ReinventingYou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: