boekensnack

Boeken zijn net zo belangrijk als eten. Meer nog, je hebt boeken nodig om te overleven.  Zonder boeken ga je dood, geloof me. Zonder ben je morsdood. Mors-dood. Ik mag er niet aan denken dat ik niet meer zou kunnen lezen. Wat dat betreft lijkt blind worden me erger dan doof zijn. Al zou ik in dat geval muziek moeten missen. En willen boeken en en muziek nu net zo goed samengaan. Ze zijn het perfecte koppel.

Net zoals er duurzame, gezonde voeding is – écht eten, volgens Michael Pollan – en tussendoorhapjes, zo zijn er ook duurzame, gezonde boeken – échte boeken, als je het mij vraagt – en boekensnacks. Suikers tref je in de supermarkt vooral in de buurt van de kassa, boekensnacks op de toog bij je krantenboer. Het viel me bij de opening van de boekenbeurs trouwens op dat daar heel veel snacks aangeboden worden die amper de benaming boek waard zijn. De sector zit in een (financiële) crisis, dus ik vergeef het ze graag. Zolang die tapa’s de échte spijs maar mogelijk maken.

Unknown

Ik koop dat soort vlugge hap ook geregeld. Soms is dat een ont-goocheling, soms een ont-dekking. “Schrijver in New York” van Abdelkader Benali, een Nederlander van Marokkaanse afkomst, smaakte best. Geen Michelinster, om in het jargon te blijven, maar een Bib Gourmand.

“Schrijver in New York”, Abdelkader Benali, B for Books, 2013. Uitgegeven in de serie Literaire Juweeltjes. Met een kortingsbon van 2 euro bij aanschaf van het volgende boek van Benali “Bad Boy”. Kortingsbon kan worden ingewisseld bij elke boekhandel in Nederland. een kopie kan ook.

PS. Online cooking … Ook interessant : crowdfunding voor boeken Unbound.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: