weddings & obituaries

Eén van de geneugten van op reis gaan zijn de kranten. Buitenlandse kranten. Niets leuker dan inchecken in een hotel en de vraag krijgen “Which newspaper would you like to have tomorrow morning? Complimentary.” Nog voor de vraag helemaal gesteld is, worden ze van antwoord bediend : “The International Herald Tribune”. ’s Anderdaags trek ik dan meestal halfnaakt de deur van de hotelkamer open en daar ligt dan die krant. Soms in een speciaal daarvoor ontworpen zakje dat aan de deurklink hangt. Aan de ontbijttafel begin ik er dan aan. Het vereist een extra kopje koffie.

De IHT – zoals de krant meestal wordt afgekort – is niet zo dik. Maar het journalistieke werk is puik. En steeds heb ik het gevoel dat ik iets nieuw ontdek. Een stad die ik moet zien, een boek dat ik moet lezen, of een inzicht dat ik moet meenemen naar mijn geliefde stad Brussel. Vandaag nog las ik dat Michael R. Bloomberg, de huidige burgemeester van New York die het roer moet doorgeven aan Warren Wilhelm de Blasio, een nieuwe consulting group opricht die steden wil adviseren over de toekomst. Misschien iets voor Yvan Mayeur, denk ik dan. De nieuwe burgemeester van onze hoofdstad wil van het Brouckèreplein toch een New York Times Square maken ?

Aan die ontbijttafel zeg ik Filip dan steevast dat dit een keigoeie krant is. Dat ik dan maar een abonnement moet nemen, zegt hij dan. Wat ik uiteindelijk deed. Een kleine 18 euro voor de iPad-versie. Elke cent is het waard.  Ik geef toe, het is de enige krant die ik zelf betaal. De rest wordt op kantoor geleverd. Nu moet ik nog meer steden zien, nog meer boeken lezen, en ik pak nog meer inzichten mee. Voor Brussel, de VRT en de rest van de wereld.

images

The International Herald Tribune en zusterkrant The New York Times zijn inmiddels omgedoopt tot The International New York Times. Sinds een anderhalve maand lees ik de krant dagelijks online. De krant is opgedeeld in sections : top news, opinion, most E-mailed, world, U.S., business day, arts, fashion & style, travel, magazine, books, N.Y. / region, theater, dining & wining, … De app laat toe de volgorde aan te passen. Ik lees de meeste katernen graag, maar mijn volle aandacht gaat naar “weddings / celebrations” en “obituaries”. Wie trouwt met wie met andere woorden, en wie gaf de pijp aan maarten. Best interessant.

IMG_0212

IMG_0213

Dus lees ik dat Rebacca Oyen trouwde met Joshua Benesh.

The bride, 26, is an associate in Los Angeles with Jones Day, a Cleveland law firm. She graduated summa cum laude from Amherst College and received a law degree cum laude from Northwestern.

The bride’s father is a senior show director of theme park shows for the Walt Disney Company in Orlando. Her mother is a vocalist and cabaret singer in Orlando and New York.

Mr. Benesh, 28, is a law clerk in Jackson, Miss., for Judge Lesie H. Southwick of the United States Court of Appeals for the Fifth Circuit. The groom’s mother is an operating room nurse at the Outpatient Surgery Center of Cedar Rapids, Iowa. His father is a plant-operation consultant in Cedar Rapids, specializing agribusiness.

IMG_0214

Wat die huwelijken betreft kan ik alvast een paar conclusies trekken. Waar je studeerde, werkt en wie je pa en ma zijn is belangrijk. Maar het valt me ook op dat zowat 1/3de van die huwelijken same marriage zijn. Krista Nicole Brown (a sous-chef at The Harrison) met Alexandra Rosenthal-Larrea (an associate at the New York law firm Cravath, Swaine & Moore). En Matthew Owen Ross Williams stapt in het bootje met Paul Jard Berg (weeral associates at Cravath, Swaine & Moore). Het moet daar fun zijn bij Cravath, Swaine & Moore, bedenk ik me tussen-de-lijntjes.

IMG_0217

Babies krijgen geen afzonderlijk hoofdstuk in de krant. Dat brengt met bij de overlijdensberichten. Dat we langer leven, merk ik meteen. “Jack Fishman dies at 83; saved many from overdose”, “Honey Waldman, 87, dies; created theaters from old buildings”, “Allen Rosenberg, Olympic rowing coach who transformeer the sport, dies at 82”, “Colin Wilson, author acclaimed at 24 for “The Outsider” dies at 82″, …

Allemaal tachtigers. Dan beslis ik nu om honderd te worden.

The International New York Times, ik lees ‘em graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: