baked louie’s

Ik ben niet zo’n zoetekauw.  Ik laat tijdens het ‘professioneel eten’ (lees : op-restaurant-gaan-maar-eigenlijk-hard-werken) het dessert meestal aan me voorbijgaan. En als ik in een tweegangen-menu moet kiezen tussen voorgerecht-hoofdplat of hoofdplat-dessert, dan is de keuze snel gemaakt. Dat wil niet zeggen dat ik zoet niet apprecieer, maar het gezonde verstand en de weegschaal halen meestal de overhand. Een reden te meer waarom ik vandaag zoet écht waardeer. Yummie !

Hoewel ik erg van papier hou en toch steeds vaker digitaal lees, stel ik het volgende vast : kunst- en kookboeken lees je nooit-of-te-nooit digitaal. In die rayon ben ik dus een vertrouwde klant bij de boekenboer.

“Baked Louie’s. Alles wat in de oven past”, is m’n nieuwste aanwinst. In alle eerlijkheid : is het nieuwste kookboek dat het Davidsfonds (op mijn verzoek overigens) me toestuurde. En al ben ik dan geen zoet-verkoper, ik heb post-its gekleefd tussen een stuk of wat pagina’s : fruitige flensjestaart, pavlova’s tutu, toblerone kwarktaart, M&M-repen, Quickflix havermout, homemade marshmallow fluff, …  Mijn persoonlijke huiskok weet wat te doen. 😉

Unknown

Louie Van Nieuwenborgh, een 17-jarige kerel uit Aalst, is de nieuwe bak-god. Nog niet zo heel lang geleden waren kookboeken anoniem. Enig idee wie eigenaar is van de receptuur van “Ons kookboek”, het best verkochte kookboek aller tijden  ? Kookboeken vandaag betekenen niks als ze ook niet een smoel hebben. Ik ken veel van die creatieve keukenchefs en ik weet hoe gepassioneerd ze met eten bezig zijn. Jeroen, Pascale, Wim … ze zijn welkom aan mijn dis. Piet heb ik nooit ontmoet, maar dat valt te regelen. Maar het zijn echte foodies, met elk een eigen insteek. Stuk voor stuk mensen die ik waardeer omwille van hun kooktalent en hun ondernemerschap.

Hoewel ze concurrenten lijken, zijn ze dat niet. Even dacht ik : wat bakt Wim als de jonge Louie dit nu bakt ? Maar dan las ik bij het dankwoord : “Voor het maken van dit boek wil ik in het bijzonder deze mensen bedanken : TV-chef Wim Ballieu, die door één simpele tweet voor mij de bal an het rollen bracht”.

That’s what friends are for.

– Dionne Warwick

“Baked Louie’s. Alles wat in de oven past.”,  Louie Van Nieuwenborgh, Davidsfonds, 2014.

3 reacties op “baked louie’s”

  1. Gerti Wouters Avatar
    Gerti Wouters

    ik heb met een recept uit Weekend Knack een van zijn hartige taarten geprobeerd en die vond ik niet zo een hoogvlieger….

  2. Ik heb al enkele van zijn recepten uitgeprobeerd en ze waren keer op keer echte toppers !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: