gewoon joy

Een paar maanden geleden liet Joy Anna Thielemans me weten dat ze met een boek bezig was. Een speciaal boek. Volgende week, wanneer ze 22 wordt, ligt het in de boekhandel.

Ik moet bijna 22 geworden zijn om te beseffen dat ik al heel mijn leven Mary Poppins probeer te zijn.

foto

Ik heb zelden iemand meegemaakt wiens voornaam zo één-op-één verbonden is met haar temperament. Ze straalt een ontzettende joie-de-vivre  uit en is één brok positive vibes. Wellicht stond op haar to do – lijstje dat ze een boek moest schrijven. Een boek over zichzelf en daar is ze wonderwel in geslaagd.

Doorbreken, op papier, met woorden geprint. Want een boek vasthebben, ruiken en jaren later terugvinden in de kast zal voor mij uiteindelijk meer waard zijn dan een tekst op het internet.

Ik heb altijd schrik gehad om de perfecte versie van iemand te moeten zijn. Ik ben niet perfect, al lijkt dat online misschien wel zo. En die zogezegde ‘online perfectie wil ik doorbreken met dit boek.

Perfect willen zijn. Dat hoeft niet. Maar ik kan me inbeelden dat veel jonge mensen er wel meer worstelen. Dat ze op zoek moeten naar zichzelf. In “Gewoon Joy” geeft Joy Anna zich een beetje bloot. In alle eerlijkheid.

Eigenlijk zou iedereen zo’n boek moet schrijven. Voor zichzelf, of voor de wereld. Een beetje meer narcisme en fierheid over jezelf en het levert een leuke vriendenboek en een pak zelfkennis op.

“Gewoon Joy”, Joy Anna Thielemans, Van Halewyck, 2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: