BENY – Be New York

1401-30_BecomeANewYorker_530X300

Reisgidsen zijn niet meer van deze tijd. Het hele jaar door scan ik artikels in, die ik keurig stapel in Evernote. Ik heb lijstjes met hotels waar ik verbleef of waar ik ooit nog naartoe wil. Wel al geweest : de Splendido in Portofino. Staat nog op het verlanglijstje en zal daar misschien wel eeuwig blijven staan : de Cipriani in Venetië, waar George Clooney onlangs nog trouwde. Restaurants, nieuwe musea, hotspots, …. ik hou er een link van bij. Als ik dan écht in het buitenland ben, blader ik alles nog eens door. Ik moet dan enkel nog mijn stapschoenen aantrekken.

Weg die reisgidsen die al van bij het drukken gedateerd zijn ! Tenzij ze opgemaakt zijn als het nieuwste boek van New York-kenner Patrick Van Rosendaal “BENY. Van toerist tot New Yorker met Patrick Van Rosendaal”.

BENY_book_2-834x630

Van Rosendaal die al enige tijd in New York woont en er momenteel als gids werkt, biedt je een unieke inkijk in de stad. Hij laat zichzelf gidsen door 22 locals, van welvarend tot actress-to-be. Je krijgt een overzicht van wat je moet bezoeken, leuke restaurant- en andere tips en verhalen die je in de klassieke reisgidsen niet leest.

Het boek en de website doen vermoeden dat Van Rosendaal goed boert. Dat zal ook wel, maar daar heeft hij hard voor moeten knokken. New York is een stad die veel kansen biedt, maar is ook een stad waar ondernemen écht ondernemen is. Dat is, met vallen en opstaan. Met vallen en nooit meer opstaan. Met vallen en schatrijk worden. Eén brengt volgend jaar “Wereldsteden “, een reeks over Belgen die hun droom in het buitenland willen waarmaken.

 BENY_boek-551x415

“BENY. Van toerist tot New Yorker met Patrick Van Rosendaal”, Patrick Van Rosendaal en Robert Caplin (foto’s), Lannoo, 2014.

BENY is het bedrijf van Patrick Van Rosendaal dat toeren en reizen in New York op maat aanbiedt.

De opmaak van de  website en het boek zijn bijzonder geslaagd werk van Duval Branding.

De reeks “Wereldsteden” wordt gemaakt door Geronimo Productions.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: