a mental note

f04ca774-1304-11e3-b20e-f56ac461c5d1_web_scale_0.0666667_0.0666667__

Wat mijn carrière betreft heb ik nergens spijt van. Behalve misschien dat ik tien jaar geleden geen baas van de VRT was geworden. Er is in dit land geen enkele plek waar zoveel talent samenzit als bij de openbare omroep. And they don’t go for the dollar. Zeker bij de radio hebben de mensen een ongelooflijke drang om fantastische programma’s te maken. Maar als ik hen vraag wanneer ze voor het laatst hun baas hebben gezien, moeten ze het antwoord schuldig blijven. Onbegrijpelijk. Tijdens de eerste zes jaar dat ik hier werkte, had ik om de twee weken een vergadering met vijftien ambtenaren die werden uitgeloot. Zo heb ik hen allemaal gezien, sommigen zelfs twee of drie keer. En wat bleek ? Mijn organisatie beantwoordde totaal niet aan het beeld dat uit de rapporten naar voren kwam. Als topman van de VRT zo zou werken, konden daar dingen worden gemaakt waar de hele wereld naar zou komen kijken. Maar goed, ze hebben het me destijds niet gevraagd en nu zou ik het niet meer willen doen.

Frank Van Massenhove, topman van de Federale Overheidsdienst Sociale Zaken in Knack, de ontroerendste kerstgesprekken,  23 december 2014.

Eén reactie op “a mental note”

  1. Verstandige man, die Frank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: